Changsha Zhuo Cheng transmission equipment technology CO.,LTD

Νέα

Παράγοντες αύξησης της θερμοκρασίας των πλανητικών μειωτήρων
Χρόνος απελευθέρωσης: 2020-09-18 14:56:22  Hits: 10

      Ο πλανητικός μειωτής είναι ένα βιομηχανικό προϊόν με ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, το οποίο μπορεί να μειώσει την ταχύτητα του υδραυλικού κινητήρα αυξάνοντας παράλληλα τη ροπή εξόδου. Ο πλανητικός μειωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποστηρικτικό στοιχείο σε βιομηχανίες όπως ανύψωση, εκσκαφή, μεταφορά και κατασκευή. Έτσι, στην καθημερινή λειτουργία, ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την αύξηση της θερμοκρασίας του γραναζιού;

Τέσσερις παράγοντες που προκαλούν την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανητικού μειωτήρα λαδιού:

        1. Το ιξώδες του επιλεγμένου λιπαντικού είναι πολύ μεγάλο, προκαλώντας δυσκολία στην απαγωγή θερμότητας. Επειδή το λάδι υψηλού ιξώδους έχει χαμηλότερο αποτέλεσμα μεταφοράς θερμότητας, το λάδι χαμηλότερου ιξώδους θα αυξήσει σημαντικά τη θερμοκρασία. Επομένως, σε περίπτωση επιλογής κατάλληλου επιπέδου φόρτωσης, πρέπει να επιλέγεται όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι μετάδοσης χαμηλού ιξώδους.

        2. Για το νέο κιβώτιο ταχυτήτων, λόγω της ανάγκης ορισμένου χρόνου λειτουργίας, ο εξοπλισμός δεν έχει ακόμη εισέλθει στο κανονικό στάδιο φθοράς και η φθορά είναι μεγάλη, γεγονός που προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του πλανητικού μειωτήρα. Αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας είναι απαραίτητο στάδιο για την κανονική λειτουργία του εξοπλισμού. Επομένως, η πρώτη περίοδος αλλαγής λαδιού του νέου κιβωτίου ταχυτήτων είναι μικρότερη και το πλυμένο λειαντικό αφαιρείται μέσω της αλλαγής λαδιού.

        3. Η υπερβολική ποσότητα λαδιού και η υψηλή στάθμη λαδιού θα επηρεάσουν την κανονική απαγωγή θερμότητας του πλανητικού μειωτήρα. Σημείωση: Υπερβολικά ή πολύ λίγα καύσιμα θα επηρεάσουν την επίδραση απαγωγής θερμότητας.

        4. Το κιβώτιο ταχυτήτων του πλανητικού μειωτήρα είναι υπερφορτωμένο, το φιλμ λαδιού είναι σπασμένο και υπάρχει μια τάση φθοράς και αστοχίας. Η τριβή και η φθορά μεταξύ των ζευγών γραναζιών είναι μεγάλες, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας των δοντιών. Τα λάδια με κατάλληλους βαθμούς ιξώδους ή κατάλληλους βαθμούς φορτίου πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με τις συνθήκες φόρτωσης. Για παράδειγμα, η επιλογή λαδιών γραναζιού ακραίας πίεσης και λαδιών υψηλού ιξώδους είναι καλή για λίπανση, αλλά ταυτόχρονα έχει το αρνητικό αποτέλεσμα της κακής απαγωγής θερμότητας.


Προηγούμενος: No

Επόμενο: Ο ανταγωνισμός στ...